Om mig

Professionellt

Föräldraledig, 2020-2021
Mellan december 2020 och augusti 2021 är jag föräldraledig.

Head of Strategic Financial Planning, Klarna, 2018-2020
I oktober 2018 började jag åter på Klarna, denna gång som chef för Strategic Financial Planning-teamet. Jag är också styrelseledamot i Swedish FinTech Association.

Riksdagsledamot, Sveriges Riksdag, 2014-2018
I valet 2014 valdes jag in som riksdagsledamot för Göteborgs kommuns valkrets. Under mandatperioden var jag framför allt ledamot i Skatteutskottet och därmed skattepolitisk talesperson (2014-2015), samt ledamot i Socialförsäkringsutskottet och därmed migrations- och socialförsäkringspolitisk talesperson. I min ”slutredovisning” redogör jag detaljerat för mitt arbete under mandatperioden. Här kan du också läsa om varför jag valde att inte kandidera för ytterligare en mandatperiod.

Team Leader M&A, Corporate Development, Klarna, 2013-2014
Innan jag valdes in i riksdagen arbetade jag med framför allt företagsförvärv, integration av förvärv och konkurrensanalys vid fintechbolaget Klarna.

Förbundsordförande, Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU), 2011-2013
Efter fem års politiskt engagemang valdes jag våren 2011 till förbundsordförande för KDU och därmed också som ledamot i Kristdemokraternas partistyrelse. Det var en mycket lärorik tid i avseende på såväl ledarskap och politisk strategi och analys, som på träning i media och debatteknik.

Head of Business Analysis, Klarna, 2010-2011
Efter sju månader på Klarna utsågs jag till chef för Business Analysis-avdelningen med ansvar för framför allt finansiell analys och månadsrapportering samt finansiell modellering.

Management Trainee för CFO, Klarna, 2010
Efter studierna började jag arbeta vid det då unga entreprenörsdrivna företaget Klarna, som trainee till dåvarande finanschefen. Att ta detta jobb på Klarna är ett av de bästa beslut jag fattat hittills. Jag fick stort ansvar och lärde mig oerhört mycket på kort tid.

Börsreporter, SIX News, 2009-2010
Mot slutet av studietiden arbetade jag extra som reporter vid den finansiellt inriktade nyhetsbyrån SIX News. Tack vare detta jobb stärktes min allmänbildning vad gäller både börsen och makroekonomi.

Universitetsstudier, 2004-2010
Under elva terminer tog jag drygt 430 högskolepoäng, framför allt vid Göteborgs universitet men också via utlandssessioner i Singapore och Kenya. Jag läste framför allt Civilekonomprogrammet med analytisk inriktning och tog ut två magisterexamina, i företagsekonomi med inriktning ekonomistyrning respektive nationalekonomi. Under stora delar av studietiden arbetade jag extra på ICA och hade flertalet engagemang i studentkåren.

Gymnasiestudier, 2001-2004
Jag läste naturvetenskapsprogrammet vi L M Engströms gymnasium i Göteborg. Under stora delar av gymnasietiden arbetade jag extra som tennistränare för knattar och juniorer. Under det sista gymnasieåret var jag även ordförande i skolans elevråd.

Personligt

Jag föddes 1985 i Söderhamn, där jag också växte upp. Som 16-åring flyttade jag till Göteborg och där blev jag kvar under hela studietiden. Sedan 2010 bor jag i Stockholm.

Jag är gift med Sara och tillsammans har vi sonen Elijah och labradoodlen Moses. Vi bor på Kungsholmen, men så ofta vi kan är vi i vårt fritidshus i Värmdö eller ute och reser.

Jag lägger också en hel del tid på träning, framför allt handlar det om uthållighetsidrott där jag tävlar på motionsnivå i triathlon och långdistanslöpning. Läs gärna de race reports jag publicerat på denna sida. Min träning kan man följa via Strava.

Andra intressen: samhälle och ekonomi, böcker (följ mig gärna på Goodreads), naturen, växtbaserad mat och bra människor.

Se LinkedIn för min fullständiga CV (öppna i ny flik)

aronmodig_1557