Om mig

 

Idag 

Riksdagsledamot (KD), från Göteborgs kommun, 2014-
Jag är ledamot i Socialförsäkringsutskottet och partiets talesperson i frågor som rör migration och medborgarskap, pensioner, socialförsäkringar och ekonomisk familjepolitik. Jag är även ledamot i partistyrelsen.

I mina årsredovisningar redogör jag detaljerat för mitt politiska arbete under varje riksdagsår, hittills: 2014/2015 och 2015/2016.

 

Tidigare

Team Leader M&A, Corporate Development, Klarna, 2013-2014
Innan jag valdes in i riksdagen arbetade jag med företagsförvärv, integration av förvärv och konkurrensanalys vid betaltjänstföretaget Klarna.

Förbundsordförande, Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU), 2011-2013
Efter fem års politiskt engagemang valdes jag våren 2011 till förbundsordförande för KDU och därmed också som ledamot i Kristdemokraternas partistyrelse. Det var en mycket lärorik tid i avseende på såväl ledarskap och politisk strategi och analys, som på träning i media och debatteknik.

Head of Business Analysis, Klarna, 2010-2011
Efter sju månader på Klarna utsågs jag till chef för Business Analysis-avdelningen med ansvar för framför allt finansiell analys och månadsrapportering samt finansiell modellering.

Management Trainee för CFO, Klarna, 2010
Efter studierna började jag arbeta vid det då unga entreprenörsdrivna företaget Klarna, som trainee till dåvarande finanschefen. Att ta detta jobb på Klarna är ett av de bästa beslut jag fattat hittills. Jag fick stort ansvar och lärde mig oerhört mycket på kort tid.

Börsreporter, SIX News, 2009-2010
Mot slutet av studietiden arbetade jag extra som reporter vid den finansiellt inriktade nyhetsbyrån SIX News. Tack vare detta jobb stärktes min allmänbildning vad gäller både börsen och makroekonomi.

Universitetsstudier, 2004-2010
Under elva terminer tog jag drygt 430 högskolepoäng, framför allt vid Göteborgs universitet men också via utlandssessioner i Singapore och Kenya. Jag läste framför allt Civilekonomprogrammet med analytisk inriktning och tog ut två magisterexamina, i företagsekonomi med inriktning ekonomistyrning respektive nationalekonomi. Under stora delar av studietiden arbetade jag extra på ICA och hade flertalet engagemang i studentkåren.

Gymnasiestudier, 2001-2004
Jag läste naturvetenskapsprogrammet vi L M Engströms gymnasium i Göteborg. Under stora delar av gymnasietiden arbetade jag extra som tennistränare för knattar och juniorer. Under det sista gymnasieåret var jag även ordförande i skolans elevråd.

 

Personligt

Jag föddes 1985 i Söderhamn, där jag också växte upp. Som 16-åring flyttade jag till Göteborg. Idag har jag föräldrar och syskon på Västkusten, i Gävle och i Stockholm.

Jag är förlovad med Sara. Så ofta det går försöker vi att resa, kort som långt. Jag har hittills besökt 48 länder i sex världsdelar.

Jag lägger också en hel del tid på träning, delvis tennis men framför allt uthållighetsidrott där jag tävlar på motionsnivå i triathlon och långdistanslöpning. Mina främsta meriter så här långt är att jag sprungit marathondistansen på 2:58 timmar, halvmarathondistansen på 1:22 timmar och milen på 36:26 minuter. 2016 genomförde jag IRONMAN-tävlingen i Kalmar. På Multisportbloggen skriver jag sporadiskt om träning.

Jag gillar även att läsa, promenera samt träffa både gamla vänner och nya bekantskaper.

 

Se LinkedIn för min fullständiga CV (öppna i ny flik)

 

 

aronmodig_1557