Om mig

 

Professionellt

Analytics Manager & Accountable Lead, Strategic Financial Planning, Klarna, 2018-
Sedan oktober 2018 är jag tillbaka på Klarna, denna gång som Accountable Lead för Strategic Financial Planning-teamet, inom företagets organisation för finansiell styrning.

Vid sidan om jobbet har jag följande förtroendeuppdrag:

  • Swedish FinTech Association – ledamot av styrelsen
  • Svenska Triathlonförbundet – ledamot av förbundsstyrelsen
  • Kristdemokraterna – ledamot av partistyrelsen

Riksdagsledamot, Sveriges Riksdag, 2014-2018
I valet 2014 valdes jag in som riksdagsledamot för Göteborgs kommuns valkrets. Under mandatperioden var jag framför allt ledamot i Skatteutskottet och därmed skattepolitisk talesperson (2014-2015), samt ledamot i Socialförsäkringsutskottet och därmed migrations- och socialförsäkringspolitisk talesperson. I min ”slutredovisning” redogör jag detaljerat för mitt arbete under mandatperioden. Här kan du också läsa om varför jag valde att inte kandidera för ytterligare en mandatperiod.

Team Leader M&A, Corporate Development, Klarna, 2013-2014
Innan jag valdes in i riksdagen arbetade jag med framför allt företagsförvärv, integration av förvärv och konkurrensanalys vid fintechbolaget Klarna.

Förbundsordförande, Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU), 2011-2013
Efter fem års politiskt engagemang valdes jag våren 2011 till förbundsordförande för KDU och därmed också som ledamot i Kristdemokraternas partistyrelse. Det var en mycket lärorik tid i avseende på såväl ledarskap och politisk strategi och analys, som på träning i media och debatteknik.

Head of Business Analysis, Klarna, 2010-2011
Efter sju månader på Klarna utsågs jag till chef för Business Analysis-avdelningen med ansvar för framför allt finansiell analys och månadsrapportering samt finansiell modellering.

Management Trainee för CFO, Klarna, 2010
Efter studierna började jag arbeta vid det då unga entreprenörsdrivna företaget Klarna, som trainee till dåvarande finanschefen. Att ta detta jobb på Klarna är ett av de bästa beslut jag fattat hittills. Jag fick stort ansvar och lärde mig oerhört mycket på kort tid.

Börsreporter, SIX News, 2009-2010
Mot slutet av studietiden arbetade jag extra som reporter vid den finansiellt inriktade nyhetsbyrån SIX News. Tack vare detta jobb stärktes min allmänbildning vad gäller både börsen och makroekonomi.

Universitetsstudier, 2004-2010
Under elva terminer tog jag drygt 430 högskolepoäng, framför allt vid Göteborgs universitet men också via utlandssessioner i Singapore och Kenya. Jag läste framför allt Civilekonomprogrammet med analytisk inriktning och tog ut två magisterexamina, i företagsekonomi med inriktning ekonomistyrning respektive nationalekonomi. Under stora delar av studietiden arbetade jag extra på ICA och hade flertalet engagemang i studentkåren.

Gymnasiestudier, 2001-2004
Jag läste naturvetenskapsprogrammet vi L M Engströms gymnasium i Göteborg. Under stora delar av gymnasietiden arbetade jag extra som tennistränare för knattar och juniorer. Under det sista gymnasieåret var jag även ordförande i skolans elevråd.

 

Personligt

Jag föddes 1985 i Söderhamn, där jag också växte upp. Som 16-åring flyttade jag till Göteborg och där blev jag kvar under hela studietiden. Sedan 2010 bor jag i Stockholm.

Jag är gift med Sara och tillsammans har vi labradoodlen Moses. Vi bor på Kungsholmen, men så ofta vi kan är vi i vårt fritidshus i Värmdö eller ute och reser. Jag har hittills besökt 57 länder i sex världsdelar.

Jag lägger också en hel del tid på träning, framför allt handlar det om uthållighetsidrott där jag tävlar på motionsnivå i triathlon och långdistanslöpning. Mina främsta meriter så här långt är att jag sprungit maratondistansen på 2:58 timmar, halvmaran på 1:22 timmar och milen på 36:26 minuter. I avseende på triathlon har jag genomfört fyra IRONMAN/långdistanstävlingar, med 10:41 timmar i Köpenhamn 2018 som personbästa. Jag skriver sporadiskt ”race reports” på Multisportbloggen. Min träning kan man följa via Strava.

Andra intressen: samhälle och ekonomi, böcker, naturen, växtbaserad mat och bra människor.

 

Se LinkedIn för min fullständiga CV (öppna i ny flik)

 

 

aronmodig_1557