Citat

”En av Alliansens viktigaste hjärnor, enligt Magasinet Neo. Var ordförande för KDU men är efter det politiska uppehållet tillbaka på Klarna. Aron Modig hamnar på plats 19 på Veckans Affärers lista över Sveriges supertalanger 2013!”

– Veckans Affärer, december 2013

”Nätets sjätte mest framgångsrike politiker.”

– Svenska Dagbladet/Infopaq, 13 maj 2013

”Under Arons ledning har KDU tagit en allt större plats i debatten och tack vare ett intensivt och medvetet arbete med att värva fler medlemmar är man idag Alliansens näst största ungdomsförbund. Jag önskar Aron lycka till med framtida utmaningar!”

– Göran Hägglund, socialminister och partiledare (KD), i sitt nyhetsbrev i januari 2013

”KDU-ordföranden är en viktig symbol som öppet konservativ […] en charmerande person som går genom rutan. En av Alliansens vikgaste hjärnor.”

– Magasinet Neo, maj 2012

”På Brännpunkt har Aron Modig varit en flitig debattör.”

– SvD Brännpunkt blogg, 27 december 2012

”Tycks mig vara ett stort avbräck för det framtida KD att inte lyckas behålla Aron Modig.”

– Marie Demker, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, på Twitter i december 2012.

”Aron Modig, mannen som skrivit så många debattartiklar att han fått en medalj av Newsmill…”

– Alliansfritt Sverige, maj 2012

”Demokratibistånd i diktaturer är aldrig riskfritt. Det vet ungdomsförbundsföreträdare som tappert rest till diktaturer eller semidemokratier för att stärka embryon till demokrati. Aron Modig har som få tagit kampen för demokrati på allvar.”

– Smålands-Postens ledarsida, juli 2012

”Det är alltid en ungdomsförbundsordförande som syns mycket mer än alla andra. Förr var det Magnus Andersson, nu är det Aron Modig”

– Karl-Johan Karlsson, politisk reporter på Expressen, på Twitter, maj 2012

”KDU-ordföranden Aron Modig och kommunalrådet Ebba Busch i Uppsala måste ges utrymme som självskrivna vallokomotiv 2014. Båda står för en trygg förnyelse, är snabbtänkta, intelligenta och briljanta i replikerna. Skall KD finnas med i riksdagen efter nästa val måste kraften hos de många erkänt skickliga unga KD-politikerna tas till vara.”

– Nyhetstidningen Inblicks ledarsida, maj 2012

”Mats Odell har ett starkt stöd från KD:s mest engagerade och karismatiska frontfigurer – inte minst från unga högeraktivister som ungdomsförbundets ordförande Aron Modig…”

– Östersunds-Postens ledarsida, januari 2012

”KDU och dess ordförande Aron Modig som vill driva partiet längre åt höger med en mer frihetlig inriktning.”

– Svenska Dagbladet, januari 2012

”Aron Modig tillhör partiets politiska höger, som ligger till höger om Moderaterna. Dessa vill bland annat luckra upp LAS och stärka rättspolitiken.”

– Aftonbladet, januari 2012

”(KDU…) är ett ungdomsförbund som rymmer ett antal av de mest intressanta ungdomspolitikerna i Sverige.”

– Svenska Dagbladets ledarsida, januari 2012

”Aron Modig har utmärkt sig bland sina motsvarigheter i de andra ungdomsförbunden genom att aktivt ha deltagit i och initierat debatter i (försvars-)ämnet under 2011. Han har genom debattartiklar och medverkan vid konferenser på ett utmärkt sätt förfäktat sitt perspektiv och sina uppfattningar, som inte sällan går på tvärs mot de andra ungdomsförbunden i Alliansen, inte minst i personalförsörjningsfrågan.”

– Debattsajten Newsmills redaktion, januari 2012

”Kristdemokratiska Ungdomsförbundet och deras nyvalda ordförande Aron Modig är minst lika karismatisk som Göran Hägglund men tar ett större helhetsgrepp kring den egna politiken. Framtidens Kristdemokraterna kommer inte att göra om sitt moderpartis misstag utan istället hitta ett alldeles eget politiskt utrymme.”

– Västerviks-Tidningens ledarsida, juli 2011

”Aron Modig, nybliven ordförande för Kristdemokratiska Ungdomförbundet, talade i sitt inledningsanförande i juni om kristdemokratins rötter och betonade betydelsen av värderingar, gemenskap och ett samhälle som är större än staten. Ungdomsförbundet konsoliderades relativt sent till det tydligt borgerliga ungdomsförbund det är i dag. En utveckling som stundtals lett till frostiga relationerna ungdomsförbundet och moderpartiet emellan. Men den Jönköpingsbaserade partiledningens bunkerstab har all anledning att vakna upp och lukta på kaffet – och våga titta mer åt Modig och hans ungdomsförbunds tankar och idéer. Där finns framtiden – i dubbel bemärkelse.”

– Norrköpings Tidningars ledarsida, juli 2011

”Aron Modig blir en missionär för det borgerliga evangeliet när han talar om den amerikanska drömmen och att det borde finnas ett likande värde i vårt land och summerar detta med partiledaren Göran Hägglunds ord: ‘ingen ska lämnas efter, men ingen ska heller hållas tillbaka’.”

– Västerviks-Tidningens ledarsida, juni 2011

Annonser