Citat

”‘The one that got away’. Många kristdemokrater grämer sig över att detta politiska stjärnskott lämnade riksdagen och politiken. Sägs besitta en politisk förmåga som få andra i partiet och har enligt uppgift inte uteslutit att komma tillbaka.”

– Tidningen Fokus, 2019

”En del politiker är mycket snack och lite handling. Aron Modig visar gång på gång att handling är viktigare än ord. Riksdagen blir en klok människa fattigare i höst när Aron går vidare mot nya uppdrag.”

– Ebba Busch Thor, partiordförande (KD), 2018

”En av framtidens 99 mäktigaste.”

– TCO, 2017

”Hoppas nu att KD vågar välja helt nytt och väljer någon av de pigga, unga begåvningarna Aron Modig eller Ebba Busch Thor till ny partiledare.”

– Rebecca Weidmo Uvell, borgerlig debattör, 2015

KD har en hel grupp av nya, unga och mycket kompetenta namn som skulle kunna föra fram KD till ett modernt parti utan att tappa förankringen med sina folkrörelserötter och sin grundläggande ideologi. KDU-ordföranden Sara Skyttedal har visat stor tankefrihet och begåvning. Nyblivne riksdagsledamoten Andreas Carlsson från Jönköping är partiets ordförande i dess starkaste län med valresultat över tolv procent. Göteborgsvalde Aron Modig har ledaregenskaper för hela partiet och Ebba Bush Thor är givetvis självklar i en sådan kvartett. 

– Siewert Öholm, journalist och debattör, 2015

”Ebba Busch, Sara Skyttedal och Aron Modig, alla aktiva eller tidigare aktiva högt upp i KDU, måste ses som tre starka namn med viss variation i sina hjärtefrågor. Alla har dock en hög profil, är goda talare och är inte rädda för att sticka ut. De tre egenskaperna behöver Alliansens minsting mer än ännu en skojfrisk farbror. Bristen på erfarenhet kan närmast vara en fördel, KD behöver ett fyrverkeri av idéer, inte en mysig lägereld som sakta svalnar.”

– SLA:s ledarsida, 2015

”En av Alliansens viktigaste hjärnor, enligt Magasinet Neo. Var ordförande för KDU men är efter det politiska uppehållet tillbaka på Klarna. Aron Modig hamnar på plats 19 på Veckans Affärers lista över Sveriges supertalanger 2013!”

                                                                                      – Veckans Affärer, 2013

”Nätets sjätte mest framgångsrike politiker.”

– Svenska Dagbladet/Infopaq, 2013

”Under Arons ledning har KDU tagit en allt större plats i debatten och tack vare ett intensivt och medvetet arbete med att värva fler medlemmar är man idag Alliansens näst största ungdomsförbund. Jag önskar Aron lycka till med framtida utmaningar!”

– Göran Hägglund, socialminister och partiordförande (KD), 2013

”KDU-ordföranden är en viktig symbol som öppet konservativ […] en charmerande person som går genom rutan. En av Alliansens vikgaste hjärnor.”

– Magasinet Neo, 2012

”På Brännpunkt har Aron Modig varit en flitig debattör.”

– SvD Brännpunkt blogg, 2012

”Tycks mig vara ett stort avbräck för det framtida KD att inte lyckas behålla Aron Modig.”

– Marie Demker, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, 2012.

”Aron Modig, mannen som skrivit så många debattartiklar att han fått en medalj av Newsmill…”

– Alliansfritt Sverige, 2012

”Demokratibistånd i diktaturer är aldrig riskfritt. Det vet ungdomsförbundsföreträdare som tappert rest till diktaturer eller semidemokratier för att stärka embryon till demokrati. Aron Modig har som få tagit kampen för demokrati på allvar.”

– Smålands-Postens ledarsida, 2012

”Det är alltid en ungdomsförbundsordförande som syns mycket mer än alla andra. Förr var det Magnus Andersson, nu är det Aron Modig”

– Karl-Johan Karlsson, politisk reporter på Expressen, 2012

”KDU-ordföranden Aron Modig och kommunalrådet Ebba Busch i Uppsala måste ges utrymme som självskrivna vallokomotiv 2014. Båda står för en trygg förnyelse, är snabbtänkta, intelligenta och briljanta i replikerna. Skall KD finnas med i riksdagen efter nästa val måste kraften hos de många erkänt skickliga unga KD-politikerna tas till vara.”

– Nyhetstidningen Inblicks ledarsida, 2012

”Mats Odell har ett starkt stöd från KD:s mest engagerade och karismatiska frontfigurer – inte minst från unga högeraktivister som ungdomsförbundets ordförande Aron Modig…”

– Östersunds-Postens ledarsida, 2012

”KDU och dess ordförande Aron Modig som vill driva partiet längre åt höger med en mer frihetlig inriktning.”

– Svenska Dagbladet, 2012

”Aron Modig tillhör partiets politiska höger, som ligger till höger om Moderaterna. Dessa vill bland annat luckra upp LAS och stärka rättspolitiken.”

– Aftonbladet, 2012

”(KDU…) är ett ungdomsförbund som rymmer ett antal av de mest intressanta ungdomspolitikerna i Sverige.”

– Svenska Dagbladets ledarsida, 2012

”Aron Modig har utmärkt sig bland sina motsvarigheter i de andra ungdomsförbunden genom att aktivt ha deltagit i och initierat debatter i (försvars-)ämnet under 2011. Han har genom debattartiklar och medverkan vid konferenser på ett utmärkt sätt förfäktat sitt perspektiv och sina uppfattningar, som inte sällan går på tvärs mot de andra ungdomsförbunden i Alliansen, inte minst i personalförsörjningsfrågan.”

– Debattsajten Newsmills redaktion, 2012

”Kristdemokratiska Ungdomsförbundet och deras nyvalda ordförande Aron Modig är minst lika karismatisk som Göran Hägglund men tar ett större helhetsgrepp kring den egna politiken. Framtidens Kristdemokraterna kommer inte att göra om sitt moderpartis misstag utan istället hitta ett alldeles eget politiskt utrymme.”

– Västerviks-Tidningens ledarsida, 2011

”Aron Modig, nybliven ordförande för Kristdemokratiska Ungdomförbundet, talade i sitt inledningsanförande i juni om kristdemokratins rötter och betonade betydelsen av värderingar, gemenskap och ett samhälle som är större än staten. Ungdomsförbundet konsoliderades relativt sent till det tydligt borgerliga ungdomsförbund det är i dag. En utveckling som stundtals lett till frostiga relationerna ungdomsförbundet och moderpartiet emellan. Men den Jönköpingsbaserade partiledningens bunkerstab har all anledning att vakna upp och lukta på kaffet – och våga titta mer åt Modig och hans ungdomsförbunds tankar och idéer. Där finns framtiden – i dubbel bemärkelse.”

– Norrköpings Tidningars ledarsida, 2011

”Aron Modig blir en missionär för det borgerliga evangeliet när han talar om den amerikanska drömmen och att det borde finnas ett likande värde i vårt land och summerar detta med partiledaren Göran Hägglunds ord: ‘ingen ska lämnas efter, men ingen ska heller hållas tillbaka’.”

– Västerviks-Tidningens ledarsida, 2011