Lämna familjen ifred. Ska det vara så svårt?

I måndags lanserades KDU:s tredje valkampanj, ”Lämna familjen ifred. Ska det vara så svårt?”, i samband med att Charlie Weimers hade en debattartikel på temat publicerad i Aftonbladet.

Vi kristdemokrater tror på familjerna. Vi menar att de är samhällets viktigaste grundsten som har en väldigt betydelsefull roll i skapandet av trygghet för våra barn och fostrandet av goda människor och medborgare. Vi har denna åsikt för att vi är övertygade om att vi människor behöver gemenskap med andra, att gemenskap ger mening till livet och får oss att växa.

Synen på familjen är ett av få ting som ideologisk delar det politiska landskapet i Sverige i två delar.  Vi kristdemokrater, som med undantag för vissa andra borgerliga tyvärr är ganska ensamma på vår planhalva, tror att familjerna mår bäst av så mycket frihet och självbestämmande som möjligt. Vi tror att familjerna lättare kan hålla ihop om vi stärker deras privatekonomi och säger ifrån när politiker kommer med statliga pekpinnar om hur familjer ska leva sina liv. Vi tror att familjer själva vet bäst hur de vill ha sin vardag.

Vänstern, å andra sidan, vill till varje pris forma varje enskild familj i deras ideologiska form av vad som är ”det rätta”. Det ropar gärna ”död åt familjen” och struntar i att familjer, liksom människor, ser olika ut och är intresserade av olika saker. Alla ska till varje pris följa det som enligt det socialistiska synsättet är ”rätt”.

KDU vill satsa på att underlätta för familjer att må så bra som möjligt men också underlätta för föreningar och andra små gemenskaper att växa. De kan ge enskilda människor både stöd och trygghet.

Andra lästips:

Annonser

9 responses

 1. Intressant skulle vara att veta hur Vänstern vill forma och ”döda” familjen enligt KDU. Jag tycker att det snarare handlar om att försöka bidra till utveckling och stöd för olika typer av familjer och individer. Alla barn ska kunna få den grundtrygghet som ni kristdemokrater talar om och däå kan man inte se familjen som ett förstenat begrepp som enda lösning för detta. vem är det5 som kommer med pekpinnar om hur ett bra liv ska se ut?

  • Hej Catarina,

   ”Döda” i sammanhanget härstammar förstås från Gudrun Schymans uttalande om ”död åt familjen”. Vi är medvetna om att familjer ser väldigt olika ut och att det är viktigt att ge alla dess former stöd. Men vi inser att familjen har en väldigt viktig roll i att skapa trygghet och menar att det inte är politikers roll att gå in och styra i deras liv.

   Allt gott,
   Aron

 2. Aron,
  Jag måste börja med att ge dig beröm för din artikel, väl beskrivet och många bra åsikter.
  Dock skulle jag bara vilja korrigera en liten liten detalj som störde mig i mitt läsande.

  Meningen du har skrivit följer:
  ”Vi kristdemokrater, som med undantag för vissa andra borgerliga tyvärr är…”
  I stället för ”tyvärr är” så ska du bara kasta om orden för få en korrekt meningsuppbyggnad.
  Det ska alltså vara ” är tyvärr”.

  Jag hoppas att du uppskattar min omtanke och i framtiden tänker på dessa visa ord.

  Ha en underbar helg!

  Vänliga hälsningar
  En politiker kollega från ett annat allians parti.

 3. Pingback: Därför ska Kristdemokrater rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet 2010 « Emil Isberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: