Flit ska löna sig. Ska det vara så svårt?

På fredagen lanserade KDU den nya kampanjen ”Flit ska löna sig. Ska det vara så svårt?” som tillsammans med den tidigare presenterade ”Lag och ordning. Ska det vara så svårt?” utgör två tredjedelar av förbundets valkampanj.

”Flit ska löna sig. Ska det vara så svårt?” gör upp med Jantelagen som odlats av socialdemokratin och som under alltför lång tid varit dominerande i Sverige. Med kampanjen vill vi uttrycka hur fel vi tycker att det är att människor hålls tillbaka och inte tillåts utvecklas i sin egen takt.

Flitiga och hårt arbetande människor för samhället framåt och skapar tillväxt i ekonomin. Vi tror att alla människor kan vara flitiga, men att många inte är det idag till följd av att flit inte uppmuntras och belönas tillräckligt.

Det måste bli ändring nu. Det håller inte att den som lägger ner flera år på en tuff utbildning eller arbetar några timmar extra varje dag straffbeskattas. Det håller inte att den duktige och flitige personen tvingas sluta först när firman tvingas skära ner, bara på grund av att hon eller han är yngst. Och det håller inte heller att de duktiga eleverna hålls tillbaka i skolan.

Det är varken rätt mot människan eller mot samhället. Olika människor har olika förmågor och egenskaper och måste därför få växa och utvecklas i sin egen takt. Samtidigt har vårt samhälle definitivt inte råd med att förbise någon enda människas fulla potential.

I det kristdemokratiska samhället ses och uppskattas alla människor. Där lämnas ingen efter, men ingen hålls heller tillbaka. Där är det okej att vara duktig. Där uppmuntras och belönas flit.

Mer läsning:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: