Tvång och ofrihet i jämställdhetens namn

Göran Hägglund briljerar idag åter på Göteborgs-Postens debattsida, då han går till kraftfull attack mot de rödgröna socialisternas kvoteringsiver. Han skriver bland annat:

Är det rätt och riktigt att politiker tvingar folk till helt andra livsval än vad de själva uttryckligen har valt – även om valen i sig är helt godtagbara och människor själva känner sig helt nöjda med dem? Frågan kan te sig absurd, ja nästan obegriplig, men de rödgröna svarar uttryckligen ja på den. Med jämställdheten som täckmantel vill man släppa lös en formlig kvoteringsvåg över Sverige, som ska skölja över allt från universitet till arbetsmarknad till näringsliv.

Och inte minst över familjen. Föräldraförsäkringen ska tvångsdelas. Och trots att man kunde tycka att det är vid familjelivet som politiseringen borde göra halt, är det tvärtom just här de rödgröna överhetsfasonerna kommer till tydligast uttryck.

I fredags var även ett annat av Kristdemokraternas statsråd, Mats Odell, ute i samma debatt. Tillsammans med Sarah Wamala, generaldirektör Statens folkhälsoinstitt, Annika von Haartman, övervakningschef Norden på NASDAQ OMX och Leyla Anabestani, vd Freja Assistanstjänst AB skrev de på SvD Brännpunkt:

Tyvärr verkar debatten om styrelserepresentation och kvinnors inflytande i näringslivet ofta utgå från föreställningen att styrelser tillsätts i ett vakuum där personer nomineras och väljs utan tidigare erfarenhet av att ta ett ledande ansvar. Så är det givetvis inte. De som kommer i fråga för styrelseuppdrag har ofta en lång erfarenhet av entreprenörskap eller ledarskap. Därför är det viktigt att arbeta för att kvinnor ska kunna starta och driva företag inom de sektorer de är verksamma samt att arbeta för att ändra den ofta omedvetna attityden gentemot kvinnligt ledarskap.

Andra lästips:

Annonser

One response

  1. Pingback: Rättspolitik utifrån etik och moral « aronmodig.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: