Grattis Ebba Busch och övriga unga kristdemokrater…

… som står högt upp på olika listor inför höstens val till riksdag, kommuner och landsting. Det ska bli riktigt spännande att se hur många av er som lyckas komma in i de beslutande församlingarna.

KDU:s vice förbundsordförande Ebba Busch valdes i lördags till att stå som förstanamn på Uppsalas kristdemokraters kommunvalsedel. Hon är därmed kommunalrådskandidat vid 23 års ålder, vilket uppmärksammats av bland annat TV4 Uppland.

KDU:s förbundsordförande Charlie Weimers är även han förstanamn på kommunfullmäktigelistan och huvudkandidat till posten som kommunalråd, men då i hans hemkommun Hammarö. Därtill står Weimers som nummer två på riksdagslistan i Värmland och en gedigen personvalskampanj är att vänta.

Bland övriga ledamöter i KDU:s förbundsstyrelse märks att Rebecca Olsson står som nummer två på partiets riksdagslista i Bohuslän. Härutöver kandiderar förstås de flesta av styrelsens ledamöter till såväl riksdag som kommunfullmäktige, även om listplaceringarna då inte är lika framskjutna.

I övrigt finns många unga kristdemokrater som är värda att nämnas. I Västernorrland toppas riksdagslistan av Liza-Maria Norlin, tidigare andre vice förbundsordförande för KDU. Här står också Soledad Henriquez på tredjeplatsen. Den senare står även som tvåa på kommunlistan i Örnsköldsvik.

Norrlandsanknytning har också Steven Crosson, tidigare förbundsstyrelseledamot i KDU, som är andranamn på riksdagslistan i Gävleborg. Mary Goro står som tvåa på kommunlistan i Sandviken, vilket också uppmärksammats av SVT Gävledala.

I Stockholm har Emma Henriksson, tidigare andre vice förbundsordförande för KDU, placerats som nummer tre på riksdagsvalsedeln – efter Göran Hägglund och Mats Odell. I Halland står Lilith Svensson tvåa på riksdagslistan.

I Göteborg återfinns Matilda Stålbert som nummer tre på riksdagslistan medan KDU-distriktets ordförande Emma Blomdahl toppar en särskild ungdomslista i valet till kommunfullmäktige.

Nämnas kan även att Jonas Hillerström är kommunalrådskandidat i Borlänge, att Anton Nyblom står som trea på kommunlistan i Kungälv samt att stockholmarna Erik Slottner, tidigare förbundsordförande för KDU, och Caroline Szyber tycks planera ambitiösa personvalskampanjer för valen till kommun respektive riksdag.

Härutöver finns garanterat också en hel del namn som jag antingen glömt eller inte känner till.

Stort lycka till!

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: