”Många vet inte ens om att de är kristdemokrater”

Senare idag hålls nomineringsstämma inom Kristdemokraterna i Göteborg, på vilken riksdags-, kommun- och landstingslistorna inför höstens val ska fastställas. David Lega är en nykomling inom partiet som är föreslagen som förstanamn på riksdagslistan. Idag skriver han på Expressens debattsida om varför han ställer upp för vårt parti:

Utan att ha en kristen bakgrund, så fann jag att mina värderingar helt överensstämmer med Kristdemokraternas. Jag har ofta använt ord som eget ansvar, personlig utveckling, krav och beröm. Kristdemokratin använder ord som värderingar, subsidiaritetsprincipen, personalism och ofullkomlighetstanken.

För egen del tycker jag att det är glädjande att David Lega valt företagarfrågorna som ett av sina fokusområden inför valet. I Expressen skriver han:

Vi behöver också fler jobb! Få saker är så nedbrytande som arbetslöshet och känslan av att inte vara behövd. Vi behöver därför ett enkelt och smidigt företagarklimat. Mindre krångel ger fler kreativa företagare och därmed fler arbetstillfällen. Det skall vara lönsamt att driva företag.

Välkommen till Kristdemokraterna, David!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: