Viktig debatt inom KD inför kommundagarna

Imorgon inleds Kristdemokraternas kommun- och landstingspolitiska dagar i Jönköping, där mängder av kristdemokratiska politiker samlas för att diskutera politik och höra Göran Hägglund tala. Detta uppmärksammas idag i ett flertal media, inte minst till följd av den förnyelsedebatt som de facto pågår.

  • I Svenska Dagbladet uttalar sig Jessica Nyberg, som är en av grundarna för förnyelserörelsen FFFF – Frihet, Familj, Flit, Företagssamhet, KDU:s ordförande Charlie Weimers, Kristdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Maria Fälth samt jag själv om vår respektive syn på vad som bör göras. Rubriken är Krav på mer konservatism men för min del handlar varken om begrepp eller etiketter, utan om valet av fokusfrågor, betydelsen av att vara konsekvent samt oro över på tok för dåliga opinionssiffror.
  • I SVT Rapports 19:30-sändning uttalar sig Charlie Weimers på nytt (KD:s unga vill förnya partiet). Här lyfter han fram att Kristdemokraterna bör vara ett parti som står upp för klassiskt borgerliga värderingar (samt verka för att Nationella sekretariatet för genusforskning inte ska finansieras med skattemedel).
  • I tidsskriften Fokus återfinns ett längre reportage, Den tomma tunnan, om det uppvaknande som skett  partiet sedan Europaparlamentsvalet i somras. Såväl Göran Hägglund som Henrik Ehrenberg och Magnus Jacobsson uttalar sig. Mats Odell, Henrik Ehrenberg och Fredrik Haage beskrivs dessutom som ”varma”.

Annars finns också en hel del matnyttig läsning och intressanta kommentarer i bloggosfären, bland annat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: