Arbetsmarknadspolitiska åtgärder

Expressen rapporterar:

Marianne Hallberg, 56, har fyra gånger de senaste åren skickats på jobbsökarkurs hos LO av arbetsförmedlingen i Trelleborg. Som längst var hon på LO i tio månader. Senaste gången var för ett år sedan. Hon säger att hon aldrig någonsin vill tillbaka dit igen: – Den enda jobbsökarverksamheten var att det låg några platsjournaler på ett bord där. Några datorer att leta efter lediga jobb på fanns inte ens.

 – Vi fick gå till arbetsförmedlingen och titta i deras datorer, men där var det ju ofta kö. Och de räckte ju inte till alla heller.

LO-sektionen i Trelleborg får 150 kronor per dag och kursdeltagare för att utbilda arbetslösa att söka jobb. En normalvecka är, enligt arbetsförmedlingen, som mest, ett 15-tal arbetslösa inskrivna på kursen. Men de arbetslösa har, vittnar flera kursdeltagare om, i verkligheten fått fungera som oavlönad servicepersonal åt fackförbundets lokala ledning. – Ibland kunde det komma 18-20 personer som vi fick duka upp för innan vi gick hem på eftermiddagen. Och nästa morgon fick vi diska undan efter dem, berättar Marianne Hallberg.

Läs hela artikeln här.

Annonser

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: