Littorin gör välkommen resa till Danmark

Idag besöker arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin Köpenhamn för att ta del av hur Danmark arbetar med sysselsättningen bland unga. Programpunkterna för dagen består bland annat i ett möte med chefen för den danska arbetsförmedlingen samt besök på en restaurang- och hotellskola och ett jobbcenter. Vi unga kristdemokrater välkomnar arbetsmarknadsministerns resa. Sverige har mycket att lära av Danmark när det gäller kampen mot ungdomsarbetslösheten. Det säger Kristdemokratiska Ungdomsförbundets ekonomisk-politiske talesman Aron Modig.

– Danmark har en lägre grad av lagstadgad arbetsrättslig reglering än vad Sverige har, vilket innebär en större flexibilitet och rörlighet på arbetsmarknaden. Sverige bör lära av denna.

– KDU anser att regeringen omedelbart måste göra någonting åt turordningsreglerna. De bistra effekterna av dessa är nämligen att vi unga får lämna våra arbeten först, oavsett hur välutbildade och flitiga vi är. En sådan ordning håller inte. Regeringen bör omedelbart hörsamma vårt förslag om att arbetsgivare, oavsett vad facket säger, skall få undanta tio anställda från turordningsreglerna.

– KDU står bakom Regeringens beslut om sänkt arbetsgivaravgift för personer mellan 18-25 år. Detta sänker företagens kostnader för att anställa unga människor och underlättar åtminstone lite för unga att få in en första fot på arbetsmarknaden.

– KDU menar att det bör finnas större möjligheter för unga att göra lönekarriär. Den modell med lärlingssystem som finns inom många praktiska yrken borde även kunna tillämpas inom andra yrkeskategorier. Det är bättre att unga har ett arbete med en lite lägre inkomst än att de inta har något jobb alls, avslutar Aron Modig.

För er information:

Aron Modig
Ekonomisk-politiske talesman
0733-28 17 36

Simon Westberg
Förbundssekreterare
0765-27 25 33

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: