Kvotering är alltid fel – oavsett syfte, situation och sammanhang

Nu har Lunds universitet gått för långt! Genom att ge automatiskt företräde för män i samband med antagningen till universitetets psykologiutbildning år 2008 frångicks principen om att alla människor ska behandlas lika. Ändamålet – att nå en jämnare könsbalans i klassen – är inte skäl nog att sätta godtycke framför meriter, och agerandet har med rätta lett till en stämningsansökan mot universitetet. Kvotering är fel i alla lägen – oavsett syfte, situation och sammanhang. Det skriver KDU:s förbundsstyrelse i ett uttalande.

– Lundahistorien är ytterligare ett exempel på hur system sätts framför människan i syfte att uppnå frihetsinskränkande politiska målsättningar. Vänsterradikalerna och kvoteringsivrarna kommer in på fler och fler områden.

– Familjepolitiken är en sådan fråga där den rödgröna oppositionen vill se en utökad kvotering av föräldraförsäkringen. Varför tror de inte att familjerna själva kan ta ansvar för, och fatta beslut som rör, den egna vardagen?

– Kvotering för att nå en jämnare könsfördelning i börsbolagens styrelser är lika oacceptabelt. Det privata näringslivet måste få vara självständigt och äganderätten, som är det viktigaste fundamentet i vårt ekonomiska system, måste försvaras i alla lägen. Som väktare av det fria näringslivet fyller vi kristdemokrater uppenbarligen en väldigt viktig funktion inom svensk politik.

– KDU välkomnar att Kristdemokraterna nu helt tagit ställning mot positiv särbehandling och kvotering. Vi förväntar oss nu att partiet inte stannar vid vackra ord på DN-debatt, utan också tar strid mot den diskriminering som sker ute i verkligheten, avslutar KDU:s förbundsstyrelse.

För mer information:

Aron Modig
Skolpolitisk talesman
0733-28 17 36

Simon Westberg
Förbundssekreterare
0765-27 25 33

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: