Klarsynt av GP:s Malin Lernfelt

Malin Lernfeldt, medarbetare vid Göteborgs-Postens ledarredaktion skrev i gårdagens tidning en klarsynt krönika som uppföljning till förra torsdagens SVT Debatt, som jag ju själv kommenterade här. Lernfelt skriver att det är dags att sluta dalta med ungdomarna för ”om de unga männen från Backa och Tynnered inte lär sig vara vuxna och ta ansvar för sina liv, sin försörjning och sin stadsdel har de inte en chans. Det måste de inse.”

Hon fortsätter:

Att vissa inte har något att göra är så klart trist. Men tänk om varenda sysslolös människa förväntade sig att staten, kommunen, bostadsbolaget eller någon annan skulle fixa fram sysselsättning åt dem? Det fungerar inte. Lite fantasi får man väl ha själv.

När det gäller utbildning så finns det gratis komvux, KY-utbildning, folkhögskolor, universitet… möjligheterna är oändliga. Och tycker man att det ser mörkt ut att söka jobb i Volvokrisens Göteborg, varför inte flytta? Eller helt enkelt söka arbete inom andra yrkesområden än där man måste tävla med dubbelt så gamla dubbelt så erfarna personer?

Hela krönikan finns här.

Annonser

One response

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: