”Regeringen måste komma och göra någonting”

I torsdagkvällens SVT Debatt diskuterades de senaste tidens kravaller i några av landets förorter. I studion satt ett antal Göteborgsungdomar som tydligen varit med i oroligheterna. Förklaringarna till varför de varit med och bråkat var flera. De har inget att göra, eftersom det inte finns några fritidsgårdar. De har inga jobb, eftersom de varken har utbildning eller meriter. Och de känner sig provocerade av polisen som har make att patrullera också i förorterna. Slutsatsen blev att regeringen ”måste komma och göra någonting”.

Hallå!?! Tro det eller ej men en övervägande majoritet av alla medborgare går inte ut och kastar stenar eller golfbollar mot polis och räddningstjänst bara för att de känner sig orättvist behandlade. De flesta gör sitt bästa för att bidra till ett fungerande samhälle istället för att förstöra det. De flesta tar även det faktum att man inte har någonting att göra om dagarna som ett tecken på att det börjar bli dags att ta tag i sitt liv. Ett förslag på aktivitet kan ju vara just att skaffa sig utbildning och meriter så att man sedan lättare kan få ett arbete.

Sluta skylla på allt mellan himmel och jord. Sluta förlita er på att samhället löser alla era problem. Ni har ett eget ansvar för er försörjning likväl som ni alltid har ett personligt ansvar för era handlingar. Det får vara nog nu.

Om just detta skrev Ebba Busch igår på UNT:s debattsida.

Annonser

Ett svar

  1. Pingback: Klarsynt av GP:s Malin Lernfelt | Aron Modig, ordf. KDU

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: