Svar från den liberala ungtuppen

För några veckor sedan hade jag en krönika om skatter publicerad i tidningen Kristdemokraten. I denna argumenterade jag för att Allians för Sverige bör prioritera fortsatta skattesänkningar inför kommande mandatperioder. Naturligtvis finns det folk i Sverige som inte håller med om detta. Av den dagsfärska opinionsundersökningen från DN/Synovate framgår det exempelvis att nästan varannan svensk stödjer vänsterblocket, ett politiskt alternativ som bland annat menar att staten vet bättre än den enskilda människan vad den enskilda människans pengar ska användas till.

Hursomhelst håller inte heller Ingvar Solberg, en partikamrat från Kil, med om innehållet i min krönika. Till förra veckans nummer av Kristdemokraten hade han därför skrivit följande, ganska otrevliga, replik:

Håll tillbaka ungtupparna!
Jag måste protestera mot krönikan på sidan 12 i nr 31 av Kristdemokraten, där Aron Modig skriver att alliansen bör prioritera sänkta skatter. Att göra det i nuvarande läge med oerhörda behov på en mängd områden är mycket upprörande. Många tusen svenskar kommer efter nyår att utförsäkras och tvingas söka socialbidrag för att klara det allra viktigaste. Kommuner som fått dra in på service och lägga ner skolor som tvingat barnen att åka flera mil till skolan, får ökade utgifter. Många pensionärer med låg pension får den ytterligare sänkt. Vägarna på landsbygden behöver rustas upp. Många andra behov finns!

Att i detta läge tala om nya skattesänkningar är mycket upprörande! Jag vill uppmana alla sanna kristdemokrater att i alla val hålla tillbaka de liberala ungtupparna så de inte får ökat inflytande!

Ingvar Solberg

I veckans nummer av samma tidning har jag så en kontrareplik publicerad. Denna ser ut på följande vis:

Solberg har fel om skatter
Att döma av Ingvar Solbergs insändare i nummer 33 av Kristdemokraten är han rätt upprörd över den förbundskrönika undertecknad hade publicerad i den aktuella tidningen för några veckor sedan. För detta finns ingen grund.

Solberg menar att det höga skattetryck vi har i Sverige är en absolut förutsättning för en fungerande välfärd. Mer och mer talar dock för att det inte alls är så. Tycker exempelvis Solberg att Sveriges välfärd blivit avsevärt sämre under de senaste tre åren då skatten för vanligt folk sänkts med 1 500 kronor i månaden?

Vad säger Solberg om den av Svenskt Näringsliv nyligen presenterade rapporten som visade på att de kommuner som låter sina utgifter skena iväg paradoxalt nog inte satsar mer på vård, skola och omsorg.

Ingvar Solberg får kalla mig för hur många nedsättande tillmälen han vill. För faktum kvarstår. I Sverige straffbeskattar vi utbildning, flit, hårt arbete och personligt risktagande så hårt, att vi exempelvis har fler förtidspensionärer än företagare. Och med en sådan linje bygger man varken ett modernt konkurrenskraftigt samhälle eller värnar människornas och familjernas frihet.

Aron Modig
Förbundsordförande
Kristdemokratiska Studentförbundet

Annonser

One response

  1. Pingback: Aron i media under 2009 « aronmodig.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: