Öppet brev till högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg

Bäste högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg,

I slutet av maj 2008 gav regeringen Högskoleverket i uppdrag att kartlägga och analysera system för rankning av universitet och högskolor. Högskoleverket fick drygt fem månader på sig att slutföra uppdraget och presenterade den 25 november 2008 sina slutsatser i en rapport. Å Kristdemokratiska ungdomsförbundets vägnar vill jag nu fråga hur långt regeringen har kommit i frågan. Kan vi förvänta oss ett beslut om införande av en nationell ranking över rikets universitets- och högskoleutbildningar före nästa års val?

Kristdemokratiska ungdomsförbundet är av den bestämda uppfattningen att en fristående institution bör ges i uppdrag att årligen rangordna Sveriges lärosäten, eller akademiska fakulteter, efter kvalitet. Vi tror att en sådan ranking skulle vara bra av flera skäl, men främst hade den varit bra för studenterna. Sveriges studenter har rätt att veta vilken kvalitet olika utbildningar håller. De investerar både tid och pengar i sina utbildningar och har rätt till god information. Man kan mycket väl säga att det är en fråga om konsumenträtt.

Vi unga kristdemokrater i KDU hoppas med andra ord att regeringen inom kort kommer att fatta beslut om införandet av en nationell ranking. Lycka till med det fortsatta arbetet.

Vänliga hälsningar,

Aron Modig
Utbildningspolitisk talesman för Kristdemokratiska ungdomsförbundet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: