Nu kan vi alla hjälpa Wanja…

Oppositionen och deras anhängare har det tufft just nu. I söndags presenterades en opinionsundersökning från Demoskop/Expressen som visade att varannan svensk skulle rösta på Allians för Sverige om det vore val idag. Och då var hela mätningen ändå gjord innan Wanja-skandalerna började torna upp sig. Svenska Dagbladets ledarsida tillhör de som gått till hårdast angrepp mot Mona Sahlin, Ibrahim Baylan, Wanja Lundby-Wedin och den övriga oppositionen. I en rad ledare levererar de citat på citat som är värda att återge.

Söndag, 5 april:

Socialdemokraterna har skriande brist på tidens verkliga hårdvaluta: förtroende. När ekonomin står etta, tvåa, trea och fyra på listan över politikens heta frågor, och när det ska göras den ena tuffa prioriteringen efter den andra, är det inte till Mona Sahlin som väljarna vänder sig.  Kretsen omkring Mona Sahlin förmår inte kompensera hennes brister. Thomas Östros ger mer intryck av demagogisk docent än robust rikshushållare. Den nya partisekreteraren Ibrahim Baylan har inte kommit in i matchen; han verkar knappt ens ha lämnat omklädnings­rummet.

Torsdag, 9 april:

I termer av politiska överraskningar är det rödgröna samarbetet så oförutsägbart något kan bli. Det innehåller inte bara en opålitlig faktor, utan tre. Där finns en otydlig socialdemokrati med kraftlöst ledarskap. Där finns ett tillväxtfientligt miljöalternativ med förkärlek för utpressning. Och där finns ett statssocialistiskt populistparti.

För tillfället är den rödgröna oppositionen så långtifrån den politiska banan det överhuvudtaget går. Kommande opinionsundersökningar kommer bli mycket intressanta, eftersom de kan ge en hint om vart den opinionsmässiga trenden är på väg. Socialdemokraterna kan förstås inte räknas ut redan nu, men för tillfället ser det mycket bra ut för regeringen. Hur (S) ska reda ut detta under nuvarande ledning är svårt att se.

Jag har dock noterat att gemene man nu kan dra sitt strå till stacken för att hjälpa ”rörelsen”, eller i det här fallet Wanja Lundby-Wedin. På LO:s webbsida kan nämligen var och en gå in och tycka till om vad man anser att Wanja ska ta upp i sitt Första majtal och den möjligheten får man förstås inte missa. Personligen föreslår jag att hon ska låta ”Ibbe” hålla i talet. Det skulle alldeles säkert göra susen…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: