En hälsning från Nairobi

Här kommer en hälsning från Nairobi, Kenya, där jag sedan en vecka tillbaka befinner mig på KDU-uppdrag. KDU bedriver imponerande utvecklingsprojekt i Kenya, Kambodja, Ukraina och Vitryssland. I dessa samarbetar man med lokala organisationer som på olika sätt arbetar för exempelvis demokrati, mänskliga rättigheter eller ökad jämställdhet. I Kenya heter samarbetspartnern Youth Assembly, vilken är en organisation som utbildar ungdomar i demokrati, jämställdhet, konflikthantering, HIV ovh AIDS samt i diverse politiska färdigheter. Detta gör man genom arrangerandet av workshops i landets olika regioner till vilka man bjuder in traktens unga.

Under den gångna helgen hölls en workshop av detta slag i staden Thika som ligger cirka fem mil utanför Nairobi. Sammanlagt 55 unga kenyaner mellan 18 och 35 år samlades till nätverkande och oväntat livliga diskussioner. Jag och Erik Granberg, som har varit min resepartner, höll presentationer om det svenska valsystemet samt kring svensk jämställdhet.

Under veckan i övrigt har vi bland annat varit på minisafari i Nairobi National Park, gjort ett besök vid FN-byggnaden, besökt de amerikanska Demokraternas biståndsorganisation, NDI, mött företrädare för de båda kenyanska stora politiska sammanslutningarnas, PNU och ODM, ungdomsorganisationer, gjort studiebesök på Nairobi City Council, sett oss omkring i Nairobi samt umgåtts en hel del med  medlemmarna i Youth Assembly. Det har kort sagt varit en mycket intressant och lärorik vecka, men tidigt imorgon bitti inleder vi resan tillbaka till Sverige. KDU:s kenyaprojekt har sedan en tid tillbaka en blogg. På denna kan man läsa om vad vi, samt de tidigare besökarna i landet, utfört.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: