Silver i SM i ekonomi

Tillsammans med mina studiekamrater Josef Kuhlin och Karl-Erik Dexner tillbringade jag den gångna helgen i Örebro och försvarade Göteborgs universitets färger i SM i ekonomi, en tävling som syftar till att kora Sveriges främsta ekonomistudenter. Samtliga universitet och högskolor som undervisar i ekonomi var välkomna att deltaga och tävlingen avgjordes i tre steg.

Under mars månad anordnades kvaltävlingar på de olika lärosätena varefter respektive vinnarlag utsågs att representera sin högskola vid riksfinalen. Denna final inleddes i sin tur med en kvalomgång. Alla de 17 deltagande lagen skrev en gemensam tenta under tre timmar och de fyra lag med högst totalpoäng gick vidare till den slutgiltiga finalen, som avgjordes inför publik i bästa ”Vi i femman”-anda.

Efter att ha vunnit fredagens kvalomgång med tämligen bred marginal fick vi se oss besegrade av Handelshögskolan i Stockholm under lördagens final. Till finalen gick även Lunds universitet, som slutade trea, och Umeå universitet, som slutade på fjärde plats. Uppsala universitet var närmast utanför finalfältet.

 

Nyblivna SM-tvåor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: